Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Bentwijck

Projecten Alphen aan den Rijn

Benthuizen wordt met de ontwikkeling van Bentwijck ongeveer 200 nieuwe woningen rijker. Naast de circa 150 koopwoningen komen er 54 sociale huurwoningen. Tevens wordt er door de gemeente een Brede School gerealiseerd. Er komt een gevarieerd woningaanbod, het woningprogramma bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één kapwoningen, eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen.

Florissant Wonen

Projecten Alphen aan den Rijn

De nieuwe woonwijk Florissant Wonen (Torenpad West) is gelegen aan westzijde van Boskoop. Bereikbaar vanuit de Parklaan, de Zijde en de Zinkeling. In Florissant Wonen in Boskoop worden straks diverse woningen gerealiseerd: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, levensloopbestendige woningen en vrije kavels. Totaal zullen circa 100 woningen gerealiseerd worden.

Woningbouw

De Weidelanden

Projecten Alphen aan den Rijn

In het zuiden van Hazerswoude-Dorp rijst een nieuwe woonwijk: De Weidelanden. Het totale plan bestaat uit circa 130 woningen, welke gefaseerd gerealiseerd worden. Het grootste gedeelte van de woningen zijn nu opgeleverd en de laatste fase is in ontwikkeld. In de laatste fase worden 26 luxe appartementen opgeleverd aan de rand van het projectgebied.

Woningbouw

Westvaartpark

Projecten Alphen aan den Rijn

Westvaartpark zal worden gebouwd aan de westzijde van de Gemeneweg. Het geheel wordt gekenmerkt door een typische oud-Hollandse bouwstijl in een nieuw jasje.  De nieuwe woonwijk zal gefaseerd verkocht en gebouwd gaan worden. Fase 1  bestaat uit in totaal 49 woningen in verschillende woningtypen. Zoals rijtjeswoningen, verandawoningen, tweekappers en vrijstaande woningen.

Cultuurhistorische waarden Woningbouw

Nieuw Rein

Projecten Alphen aan den Rijn

Op het terrein van de voormalige Avery Dennison-fabriek in Hazerswoude-Rijndijk wordt project ‘Nieuw Rein’ ontwikkeld. Nieuw Rein wordt een waterrijke woonwijk met een kleine binnenhaven en bestaat straks uit 106 gasloze en duurzame nieuwbouwwoningen. Nieuw Rein ligt in Hazerswoude-Rijndijk tussen de Rijndijk en de Oude Rijn. In het plan komen, naast 89 ruime koopwoningen, ook …

Woningbouw

Bentlanden II Alphen aan den Rijn

Projecten Alphen aan den Rijn

Op de locatie Bentlanden II ten zuidoosten van de dorpskern Benthuizen in de gemeente Alphen aan den Rijn worden circa 200 woningen gebouwd en een Brede School. Van de 200 woningen behoren 54 woningen tot het sociale huursegment. Het wordt een mix van verschillende typen woningen. Zowel grondgebonden als appartementen. Op 2 mei 2019 ondertekenden …

Woningbouw