Harmonisatie van data en geo

Ninox en Planviewer creëren naadloze integratie voor real-time kaartweergave

De integratie van data en geo is een belangrijke stap in het stroomlijnen van het beheer van ruimtelijke informatie. Met de opkomst van online spreadsheets en krachtige API-koppelingen, zijn er nu geavanceerde mogelijkheden om gegevens naadloos te harmoniseren en te visualiseren op kaartlagen. Een dergelijke integratie is nu mogelijk tussen Ninox, de spreadsheet database software, en Planviewer, de online kaartviewer, wat resulteert in een efficiëntere en real-time weergave van locatiegegevens.

De Ninox spreadsheet database heeft zich bewezen als een veelzijdige tool voor het beheren van gegevens en het creëren van aangepaste workflows. Met de nieuwe API-koppeling tussen Ninox en Planviewer wordt het mogelijk om direct gegevens uit Ninox te visualiseren op kaartlagen in Planviewer. Dit betekent dat locatiegegevens automatisch kunnen worden doorgegeven en verwerkt in de kaartviewer, zonder handmatige tussenkomst.

De integratie tussen Ninox en Planviewer maakt gebruik van de nieuwste technologieën voor real-time verwerking van gegevens. Hierdoor kunnen gegevens direct worden weergegeven op de kaart in near-realtime, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot de meest actuele informatie. Dit is met name waardevol voor ruimtelijke planning en beheer van RES (Regionale Energiestrategie) projecten, waarbij up-to-date gegevens van groot belang zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van deze integratie is de directe zichtbaarheid van de kaartviewer in Ninox. Gebruikers kunnen nu kaartlagen van Planviewer rechtstreeks bekijken en bewerken in Ninox, waardoor ze een compleet overzicht hebben van de gegevens en de geografische context. Dit stelt gebruikers in staat om snel inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen op basis van de meest actuele informatie.

De harmonisatie van data en geo tussen Ninox en Planviewer zorgt voor een naadloze integratie van gegevens en kaartweergave. Gebruikers kunnen nu geautomatiseerd locatiegegevens doorgeven en verwerken, en direct kaartlagen bekijken en bewerken in Ninox. Met de mogelijkheid om gegevens in near-realtime te verwerken, biedt deze integratie nieuwe mogelijkheden voor efficiënter ruimtelijk gegevensbeheer en besluitvorming, met name voor RES projecten.

De kaartviewer kan ook worden gebruikt in combinatie met integraal programmeren. Integraal programmeren richt zich op alle energievormen, zoals elektriciteit, waterstof, warmte, gassen, en meer, omdat deze allemaal deel uitmaken van een samenhangend systeem. Met de API-koppeling tussen Ninox en Planviewer kunnen deze gegevens automatisch worden geïntegreerd en beheerd.