Nieuwsflits februari 2013


Nieuwe collega voorstellen

Per 1 maart verwelkomen we bij ROgeo een nieuwe collega, te weten Alex Wind. Alex gaat bij ROgeo werken als projectmedewerker geo-informatie. Hiervoor heeft hij zes jaar bij SAB gewerkt, waar hij alle mogelijke soorten plannen getekend heeft op het gebied van ruimtelijke ordening.

Alex is sinds 2006 woonachtig in Doorwerth met zijn vriendin Marianne, in de door Mecanoo-architecten ontworpen wijk Tussen de Lanen. Bijzonder aan deze wijk is dat deze autovrij is en de bomen in het plangebied zijn gehandhaafd.

Naast het werk houdt Alex van racefietsen en mountainbiken om te ontspannen en in vorm te blijven. Uitdagingen voor hem zijn daarbij om in één dag het IJsselmeer rond te fietsen en de Mont Ventoux te beklimmen.

Wellicht heeft u Alex binnenkort aan de lijn en kan hij u van een juist advies voorzien.


Anne-Marie Vreman

Anne-Marie Vreman, managing partner, heeft per 1 februari een nieuwe betrekking.
Een volledig afscheid is het niet omdat zij als adviseur aan ROgeo verbonden blijft. De voortgang en continuïteit in lopende opdrachten blijft daarmee geborgd.

Anne-Marie gaat leiding geven aan de adviestak van Van Heijst en Partners te Zwolle. Zij zal zich vooral bezig gaan houden met leidinggeven aan de meer complexe juridica.

Anne-Marie: “Nu werk ik voor twee fantastische bedrijven die elkaar qua producten en diensten wel bijzonder goed aanvullen”.

Wij wensen Anne-Marie veel succes met haar nieuwe uitdaging.


NAW/BAG-gegevens

Bij het uitvoeren van opdrachten komt herhaaldelijk het verkrijgen van de NAW/BAG-gegevens aan de orde.

Deze gegevens zijn nodig voor het informeren. Ze worden gebruikt om alle betrokkenen te bereiken en aan te schrijven, zoals bewoners, huurders en/of andere gerechtigden.

Het betreft hier niet alleen informatie die betrekking heeft op de werkzaamheden maar ook informatie over de ontwikkeling van plannen. Vaak wordt de eigenaar geïnformeerd, maar een huurder in een tegenoverliggende bedrijfsruimte vraagt zich af wat er gaande is op het terrein.

Het verkijgen van gegevens als openbaar lichaam ingesteld op basis van de wet gemeenschappelijke regelingen, dan wel als gemeenschappelijke exploitatiemaatschappij, heeft nogal wat voeten in de aarde. Het verdient aanbeveling om deze verstrekking al bij de instelling van het openbaar lichaam en de gemeenschappelijke exploitatiemaatschappij direct mee te nemen. Dit scheelt een hoop tijd en afstemming en de informatie komt direct goed terecht.

Naast dat de communicatie tussen de inwoners/belanghebbenden en de organisatie beter verloopt, kan ook de communciatie met diverse interne opdrachtgevers en opdrachtnemers veel sneller verlopen. Er kunnen efficiency-voordelen worden gehaald en juist in een tijd van bezuinigingen geldt: tijd is geld. Inmiddels heeft ROgeo vanuit diverse invalshoeken ervaringen opgedaan met de verkrijging van NAW/BAG-gegevens in een plangebied.

Wilt u zich aanmelden voor de ROgeo nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

Door rogeo