Het nieuwbouwproject Kapelledries 3 in de gemeente Bergeijk is een vervolg op het succesvolle Kapelledries fase 2 project. De bouw van deze derde fase wordt gerealiseerd door Van Wanrooij. Het plan is om ongeveer 32 verschillende soorten woningen te bouwen, waaronder starterswoningen, seniorenwoningen, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en bouwkavels​1.

De gemeente Bergeijk verwacht in 2023 een bestemmingsplan in procedure te brengen. Daarna kan het bestemmingsplan worden vastgesteld en kan de verkoop van de woningen starten zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is​. De bouw van de woningen wordt verwacht te starten in het eerste kwartaal van 2024, mits de voorbereiding en procedure van het bestemmingsplan soepel verloopt​.

Het project bevindt zich in Weebosch, een deel van de gemeente Bergeijk, dicht bij een uitgestrekt natuurgebied en relatief dicht bij de grote stad Eindhoven. Weebosch biedt allerlei voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, en een actief verenigingsleven. Er zijn diverse bezienswaardigheden in Bergeijk, waaronder de fabriek van Weverij de Ploeg, ontworpen door Gerrit Rietveld, en diverse natuur- en recreatiegebieden​.

Een exacte opleverdatum voor de laatste woning is helaas niet beschikbaar. Het aantal te bouwen woningen verschilt echter per bron. Volgens de website van de gemeente Bergeijk gaat het om circa 59 woningen​​, maar volgens de website van Van Wanrooij en een artikel van ED.nl gaat het om respectievelijk 32 en 57 woningen​.

Type: Uitbreiding 

Type: Uitleglocatie 

Status: In voorbereiding

Verwachte oplevering: 2026

Aantal woningen: 59

Bekijk projectwebsite

Bekijk viewer

Statistieken

Aantal percelen

2

Oppervlakte

15745 m2

Panden

7

Ruimtegebruik
Enkelbestemming

Enkelbestemmingen

5

Grootste enkelbestemming

Agrarisch

12339 m2

Download het volledige rapport

Download