Haarlemmermeer groeit snel tot 2040 en daarom is er behoefte aan extra vrijetijdsruimte. PARK21 is het antwoord op deze behoefte en is een groeiend park dat voor iedereen toegankelijk is. Het park biedt ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park bevindt zich tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, beslaat 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling.

In het westelijke deel van het park komt het parkhart, een recreatieplas met horeca. Een groene verbinding tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, de Driemerenweg en de A4 zorgt voor een recreatieve route voor fietsers, ruiters en wandelaars. Op open plekken in het park is er ruimte voor sport en spel. Het oostelijke deel van het park biedt plaats aan een evenemententerrein. Ook komen er verschillende vormen van betaalde recreatie.

De basis van PARK21 is het polderland, met de kenmerkende lange, rechte bomenrijen en boerenerven. Sinds de drooglegging van het Haarlemmermeer in 1852 is de polder een plek waar vernieuwers blijvend kunnen pionieren. Ook in PARK21 is er volop ruimte voor innovatie.

Locatie: Gemeente Haarlemmermeer 

Type: Groen ontwikkeling 

Status: In ontwikkeling

Verwachte oplevering: 2040

Bekijk projectwebsite

Bekijk viewer

Statistieken

Aantal percelen

352

Oppervlakte

9840056 m2

Panden

230

Ruimtegebruik
Enkelbestemming

Enkelbestemmingen

20

Grootste enkelbestemming

Agrarisch

7907942 m2

Download het volledige rapport

Download