De komende jaren staat er veel te gebeuren in en rondom Stappegoor. Er zullen verschillende ontwikkelingen plaatsvinden, waaronder de nieuwbouw van het Koning Willem II college, de herontwikkeling van het kazerneterrein, de bouw van bijna 1000 nieuwe appartementen en de realisatie van het Stappegoorpark.

Tussen nu en 2028 zal Stappegoor zich ontwikkelen tot een gebied met meer ruimte voor wonen, bewegen en ontspannen. Het Olympiaplein zal worden vernieuwd en een ontmoetingsplek worden voor bewoners, studenten en bezoekers. Het nieuwe park biedt volop mogelijkheden om samen te sporten en recreƫren. Er zullen bijna 1000 nieuwe appartementen worden gebouwd, evenals een nieuwe parkeergarage, veilige fiets- en wandelpaden en meer groenvoorzieningen. Op deze manier wordt Stappegoor een gebied waar wonen, sporten, leren en recreƫren naadloos op elkaar aansluiten en in elkaar overvloeien.

In 2022 zullen de plannen verder worden uitgewerkt in overleg met bewoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en sportverenigingen uit het gebied.

Locatie: Gemeente Tilburg 

Status: In voorbereiding

Verwachte oplevering: 2028

Aantal woningen: 1000

Bekijk projectwebsite

Bekijk viewer

Statistieken

Aantal percelen

1046

Oppervlakte

1045433 m2

Panden

1592

Ruimtegebruik
Enkelbestemming

Enkelbestemmingen

18

Grootste enkelbestemming

Woongebied

224777 m2

Download het volledige rapport

Download