In het hart van onze prachtige gemeente ligt een unieke kans om geschiedenis en moderniteit harmonieus samen te laten smelten. De renovatie en het behoud van het gemeentelijk monument op Stradumsedijk 28A is een cruciaal element in dit plan. Het is essentieel om de historische waarde van dit pand te behouden en tegelijkertijd het te verfraaien zodat het naadloos aansluit bij de uitstraling van PC Hooftlaan 14.

Een interessant aspect van deze locatie is dat er de mogelijkheid is tot het realiseren van hoogbouw tot categorie M, wat een maximale hoogte van 45 meter inhoudt. Dit biedt mogelijkheden voor een dynamisch stadsbeeld. Echter, bij het plannen van deze hoogbouw is het van cruciaal belang dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen hiervan op de windhinder en de bezonning/schaduw in de omgeving.

De ontwikkelaar heeft de mogelijkheid om een diversiteit aan woningen te realiseren met een totaal van 120 eenheden. Dit zou een mix moeten zijn, waarbij 25% bestaat uit middenhuurwoningen, 33% middeldure koopwoningen en 42% in het duurdere segment. Hiermee kunnen we een gevarieerde en levendige gemeenschap creƫren die voor verschillende inkomensgroepen toegankelijk is.

Locatie: Gemeente Eindhoven 

Type: Nieuwbouw 

Status: In ontwikkeling

Verwachte oplevering: 2026

Aantal woningen: 120

Bekijk viewer

Statistieken

Aantal percelen

4

Oppervlakte

2096 m2

Panden

3

Ruimtegebruik
Enkelbestemming

Enkelbestemmingen

3

Grootste enkelbestemming

Maatschappelijk

1921 m2

Download het volledige rapport

Download