De bouw van het project Woonzorgzone Geldersedijk in de gemeente Hattem, Nederland, is momenteel opgeschort. De gemeenteraad van Hattem heeft het bestemmingsplan voor de Woonzorgzone vastgesteld op 13 december 2021, maar er is beroep ingesteld tegen dit besluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State​1​​2​. Deze groep, vertegenwoordigend ongeveer 50 personen, vreesde een ernstige aantasting van hun woon- en leefklimaat als gevolg van de in het plan opgenomen mogelijkheden. Op 31 maart 2022 heeft de voorzieningenrechter het bestemmingsplan geschorst in afwachting van een definitieve uitspraak in de bodemprocedure​3​.

Het project beoogt een woonzorgzone te ontwikkelen op het voormalige ijsbaanterrein, een gebied waarin al een woonzorgcentrum, de Hof van Blom, gevestigd is. De gemeente wil hier woningen toevoegen die voldoen aan de zorgbehoeften van de oudere bevolking van Hattem. Er is ook ruimte en behoefte aan meer woningen die voorbereid zijn op zorg. Naast de woonzorgwoningen, zal het gebied ook een integraal kindcentrum (IKC) bevatten, bestaande uit twee basisscholen (Van Heemstra en De Zaaier) met voor- en naschoolse kinderopvang. Het plan voorziet in de bouw van maximaal 120 woningen, verdeeld over vier gebouwen​2​​4​.

Als alles volgens plan verloopt, zou de Woonzorgzone met IKC eind 2024 zo goed als klaar moeten zijn​2​. De precieze startdatum van de bouw is op dit moment niet bekend vanwege de lopende juridische procedures.

De officiële projectwebsite is te vinden op de website van de Gemeente Hattem (www.hattem.nl). Voor meer gedetailleerde informatie over het project, kunt u deze link volgen, die u rechtstreeks naar de projectpagina leidt.

Let op: alle informatie is gebaseerd op de meest recente gegevens die ik heb kunnen vinden, tot juni 2023. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de gemeente Hattem of de projectwebsite te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Locatie: Gemeente Hattem 

Status: In voorbereiding

Verwachte oplevering: 2030

Aantal woningen: 120

Bekijk projectwebsite

Bekijk viewer

Statistieken

Aantal percelen

25

Oppervlakte

62461 m2

Panden

6

Ruimtegebruik
Enkelbestemming

Enkelbestemmingen

11

Grootste enkelbestemming

Groen

16135 m2

Download het volledige rapport

Download