Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Start hier je eigen gebiedsdossier

Verdichting Ede stad

Projecten Ede

De stad Ede is aangewezen om verder te verdichten. Hier moet ruimte worden gevonden voor circa 1300 woningen. Dit kan onderverdeeld worden in circa 700 woningen voor het centrum, 400 woningen via transformatie bedrijventerreinen en 200 woningen door verdichting en transformatie in woonwijken.

Inbreiding

Veluwse Poort

Projecten Ede

Aan de oostzijde van Ede, aan de rand van de Veluwe, waren voorheen meerdere militaire kazernes. De gemeente is al geruime tijd bezig om deze gebieden om te zetten naar woongebieden. De laatste delen wordt de komende jaren gerealiseerd.

Herontwikkeling

Kernhem

Projecten Ede

De nieuwbouwlocatie Kernhem-Noord is gelegen in Ede en ligt ten noorden van de Doesburgerdijk, tussen de Lunterseweg en de A30. De noordkant van het gebied wordt begrensd door de Krommesteeg en de Nieuwesteeg. Het gebied beslaat een oppervlakte van (bruto) 100 hectare. Het plan is dat hier tussen de 1.800 en 3.000 woningen gebouwd kunnen …

Woningbouw

De Maander

Projecten Ede

De Maander is de nieuwe tuinwijk van Ede. In De Maander komen diverse typen duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen, van rijwoningen tot twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande villa’s. Binnen het project de Maander worden 57 woningen gerealiseerd, verdeeld over drie deelgebieden. Dit project wordt ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed.

Woningbouw

OP Enka

Projecten Ede

OP Enka is een nieuwbouwproject die rijk is aan historie. De grote variantie in architectuur ontleent haar inspiratie enerzijds aan het landelijke dorpse wonen. Anderzijds zijn kenmerken van de oude gebouwen terug te zien in de nieuwe woningontwerpen. In OP Enka worden vier verschillende woonsferen gerealiseerd. Zo is er De Hoven, met het dorpse wonen, …

Cultuurhistorische waarden Herontwikkeling Woningbouw