Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Start hier je eigen gebiedsdossier

Oostpoort

Projecten Haarlem

In de komende jaren ondergaat het gebied rondom de Europaweg in Schalkwijk ingrijpende veranderingen. Leegstaande kantoren worden vervangen door 2750 moderne woningen, sfeervolle wijken en uitgestrekte groengebieden. Naast de nieuwe woonruimtes, worden er nieuwe winkels, voorzieningen en horecagelegenheden geopend.

Ontwikkelzone

Delftplein

Projecten Haarlem

Het nieuwbouwproject Delftplein is momenteel in voorbereiding en bevindt zich ten noorden van Haarlem, tussen de rijksweg en het Delftplein. Het plan is om minstens 350 woningen te bouwen, waarvan een groot deel sociaal (60%) en het overige deel middeldure woningen (40%) zal zijn.

Verdichtingslocatie

Haarlem Buiten

Projecten Haarlem

Haarlem Buiten heeft als doel om de sfeer van het landschap te behouden en zal worden ontwikkeld als een buurtschapje met zowel kleinere als grotere gebouwen. Het plan omvat in totaal 11 gebouwen van diverse groottes, waarin 32 woningen zullen worden gebouwd. Door de gedraaide opstelling van de gebouwen ontstaan er doorkijkjes richting de polder …

Functieverandering

Schalkwijk

Projecten Haarlem

Het gebied rondom de Europaweg in Schalkwijk zal de komende jaren op de schop gaan. De leegstaande kantoorpanden maken plaats voor ongeveer 2.750 woningen en daarnaast komen er nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ook biedt de nieuwe wijk veel ruimte voor groen en water in plaats van verharding, waardoor de wijk klimaatbestendig zal worden opgeleverd.

Herontwikkeling Woningbouw

Green Mountains Logistics

Projecten Haarlem

Pal naast de kop van de Aalsmeerderbaan van luchthaven Schiphol staat het logistieke complex Green Mountains Logistics Park. Het complex met een oppervlakte van in totaal 25 hectare telt vier gebouwen met een totale vloeroppervlakte van ruim 100.000 vierkante meter Dit project wordt ontwikkeld door Pleijsier Bouw.

Bedrijventerrein