Oudorp is een deelgebied van de Kanaalzone dat ten zuidelijk van het centrum is gelegen. Het bedrijventerrein van Oudorp bestaat voor een groot deel uit bedrijfshallen, bedrijfsgebouwen en infrastructuur. Het is 43 hectare groot. Er is sprake van leegstand en tijdelijk gebruik. Een deel is al succesvol vernieuwd. Langs het kanaal is een nieuw stoer waterfront gebouwd met woningen en er zijn plannen in uitvoering om dit Waterfront te verlengen.

Oudorp wordt meer stad en mag in de toekomst transformeren naar een meer stedelijk woon- en werkgebied gecombineerd met voorzieningen. Stoere havenstad, dat is de nieuwe gebiedsidentiteit. De relatie met het kanaal als open ruimte en publieke plek is daarbij belangrijk.

De bouw van het nieuwbouwproject Kanaalzone Alkmaar – Oudorp in de gemeente Alkmaar in Nederland zal naar verwachting in 2023 beginnen. Dit betreft onder andere een complex van ongeveer 150 woningen, “De Poort van Oudorp”, en een ontwikkeling op het Witsenterrein waar minimaal 600 woningen gepland zijn​​. Het totale project omvat ongeveer 2300 woningen en de verwachte opleverdatum is in 2040​.
Dit project wordt ontwikkeld door Ouwehand Bouw Groep B.V., Ter Steege Gebiedsontwikkeling bv en Vastesteen Projectontwikkeling .

Locatie: Gemeente Alkmaar 

Type: herstructurering 

Status: In voorbereiding

Verwachte oplevering: 2040

Aantal woningen: 2300

Bekijk projectwebsite

Bekijk viewer

Statistieken

Aantal percelen

285

Oppervlakte

404832 m2

Panden

246

Ruimtegebruik
Enkelbestemming

Enkelbestemmingen

6

Grootste enkelbestemming

Gemengd - 1

295399 m2

Download het volledige rapport

Download