Jean Pierre Gommers

Dataspecialist energiestrategie

De focus van Jean Pierre ligt op hernieuwbare elektriciteit door wind op land, zon op land en zon op gebouw. Met een begrippenkader worden afspraken gemaakt over de rekenmethodiek, kengetallen en de te hanteren bronnen. Het begrippenkader wordt stap voor stap in gebruik genomen en verfijnd. Het maken van het begrippenkader is gestart in de zomer van 2021 vanuit het programma VIVET (Verbetering van de Informatievoorziening voor de Energietransitie).

Om een beter landelijk beeld te kunnen vormen van de landelijke ambitie is het NPRES in de de zomer van 2021 gestart met het opstellen van een begrippenkader. Het doel van het begrippenkader is de harmonisatie van data, kengetallen, definities en rekenregels.

Harmonisatie van data en geo

Ninox en Planviewer creƫren naadloze integratie voor real-time kaartweergave De integratie van data en geo is een belangrijke stap in het stroomlijnen van het beheer van ruimtelijke informatie. Met de opkomst van online spreadsheets en krachtige API-koppelingen, zijn er nu geavanceerde mogelijkheden om gegevens naadloos te harmoniseren en te visualiseren op kaartlagen. Een dergelijke integratie ...