Slagkracht door Data voor Landelijke Belangenorganisaties Inzicht in de Impact van Wet- en Regelgeving - Rogeo.nl Slagkracht door Data voor Landelijke Belangenorganisaties Inzicht in de Impact van Wet- en Regelgeving - Rogeo.nl

Slagkracht door Data voor Landelijke Belangenorganisaties Inzicht in de Impact van Wet- en Regelgeving

Auteur: Tjeerd Kooy
14 februari, 2024
data impact wet- en regelgeving

In een tijd waarin wet- en regelgeving op het gebied van klimaat, milieu, energie en mobiliteit steeds meer impact heeft, is het cruciaal voor landelijke belangenorganisaties om de leden slagkracht te geven door ze te voorzien van gedetailleerd inzicht op lokaal niveau.

Hoofdoel

Ons hoofdoel was een systeem te ontwikkelen dat deze organisaties in staat stelt om de impact van wet- en regelgeving te visualiseren en te analyseren, gebruikmakend van beschikbare data, zonder persoonsgegevens te verzamelen.

Aanpak

Definitiefase

Onze aanpak begon met het definiëren van de benodigde data en het verkennen van alternatieve datasets. We hebben in totaal 14 landelijke datasets geïdentificeerd en gecombineerd, waarbij we samen met de organisatie hebben bepaald welke data relevant was voor hun specifieke behoeften.

Productiefase

Na overeenstemming over de data zijn we overgegaan naar de productiefase. Hierbij hebben we geautomatiseerde processen opgezet om de data centraal te organiseren in een informatiesysteem. Dit systeem, dat gebruikmaakt van een database, hebben we ter beschikking gesteld aan de organisatie, inclusief een specifiek resultaat dat hun inzicht in de data vergemakkelijkt.

Acceptatiefase

Na oplevering hebben we samen met de organisatie een acceptatiefase doorlopen, waarin we uitgebreid hebben toegelicht hoe de data is verkregen en hoe deze kan worden gebruikt. We hebben ook de specifieke eigenschappen van de datavelden toegelicht, zodat de organisatie vol vertrouwen met de data aan de slag kon gaan.

Oplossing

Gezien de omvang van de dataset hebben we ervoor gekozen geen handmatige correcties uit te voeren, maar in plaats daarvan te vertrouwen op geautomatiseerde processen.

Dankzij onze aanpak heeft deze landelijke belangenorganisatie nu een krachtig instrument in handen om de impact van wet- en regelgeving op lokaal niveau te begrijpen en te analyseren. Ze kunnen data filteren, analyses maken en de data downloaden voor verdere verwerking. Dit stelt hen in staat om hun leden effectiever te ondersteunen en te informeren over relevante ontwikkelingen.

Toekomst

Het systeem is zo opgezet dat met minimale inspanningen het systeem en de data actueel is te houden en te blijven optimaliseren.

Dit project demonstreert onze toewijding aan het bieden van innovatieve oplossingen die organisaties helpen om data effectief in te zetten voor hun doelen, terwijl we tegelijkertijd de privacy van individuen respecteren.

Meer weten over dit onderwerp?
Ook interessant:
Deel dit artikel

Wat kan Rogeo voor jou betekenen? Neem contact op:​

Rogeo staat voor ruimtelijke ontwikkeling en  geo-informatie. Wij maken het mogelijk om reëler te begroten en te beslissen. 

Dit doen wij met informatiemanagement en ruimtelijke onderbouwingen van grondexploitaties en kostenverhaal. 

Wij zijn er voor overheden, adviesbureaus, planeconomen, juristen en taxateurs. 

Rogeo is officieel partner van Ninox

deel deze pagina op: 

© Rogeo B.V. Disclaimer PrivacyverklaringWebdesign: Ontwerpstudio Dot by dot