Kloppen de oppervlakten? - Rogeo.nl Kloppen de oppervlakten? - Rogeo.nl

Kloppen de oppervlakten?

Auteur: Sjors Averdonk
3 maart, 2022

Werken met altijd dezelfde totaaloppervlakte. Het klinkt zo eenvoudig en vanzelfsprekend, maar de praktijk is weerbarstiger. We horen vaak dat planeconomen en andere financiële mensen voor een gebiedsontwikkeling steeds werken met verschillende totaalsommen van een gebiedsontwikkeling. Dan hebben we het niet over een afwijking van enkele vierkante meters, maar over substantiële afwijkingen waarbij je je vraagtekens kunt gaan zetten. Dit werkt dan natuurlijk door in de berekeningen, waar uiteindelijk diverse beleidskeuzes op worden gemaakt.

De methode die Rogeo hanteert is een werkwijze waarbij de grenzen helder zijn gedefinieerd, waardoor je bij elke bevraging van oppervlakten uit het plangebied een eenduidig resultaat krijgt. Als er grenswijzigingen plaatsvinden, dan is dit gedocumenteerd en dus herleidbaar. De dan nieuwe oppervlakten zijn dan op basis van bewust gemaakte keuzes en zijn consequent overal in doorgevoerd. Dit alles is bovendien in een korte tijd beschikbaar voor een gebiedsontwikkeling. Benieuwd hoe dit werkt voor uw project? Laten we er samen naar kijken!

Meer weten over dit onderwerp?
Ook interessant:
Deel dit artikel

Wat kan Rogeo voor jou betekenen? Neem contact op:​

Rogeo staat voor ruimtelijke ontwikkeling en  geo-informatie. Wij maken het mogelijk om reëler te begroten en te beslissen. 

Dit doen wij met informatiemanagement en ruimtelijke onderbouwingen van grondexploitaties en kostenverhaal. 

Wij zijn er voor overheden, adviesbureaus, planeconomen, juristen en taxateurs. 

Rogeo is officieel partner van Ninox

deel deze pagina op: 

© Rogeo B.V. Disclaimer PrivacyverklaringWebdesign: Ontwerpstudio Dot by dot