Kosten voorkomen - Rogeo.nl Kosten voorkomen - Rogeo.nl

Kosten voorkomen

Auteur: Sjors Averdonk
27 juli, 2020

Jezelf afvragen: ‘had ik dit vooraf kunnen zien?’  is een cruciale vraag bij het gebruik van geo-informatie. Met Geo-informatie kun je namelijk zaken weergeven hoe iets was, is en is gepland. Hiermee zie je een verloop in de tijd en geeft je informatie en dus handvatten om waar nodig bij te sturen in het proces. Bepaalde overlappen of gaten in het plan worden zichtbaar en kunnen zo worden gerepareerd. Hiermee worden zogenoemde faalkosten voorkomen: Kosten die je maakt, terwijl je die eerder had kunnen opmerken en dus eerder had kunnen bijsturen.

De omgeving verandert continu, net zoals wet en regelgeving. Bijsturen op het juiste moment is dus belangrijk. Zijn er in het verleden afspraken gemaakt met omliggende grondeigenaren? Leg deze visueel vast, zodat je een nieuw ontwerp hier altijd op kunt toetsen. Ditzelfde geldt voor onderzoeken die gedaan zijn: Leg het vast. Zeker in het kader van de omgevingswet, waarbij reeds gemaakte onderzoeken eenvoudiger hergebruikt kunnen gaan worden voor gelijksoortige ontwikkelingen.

Weten hoe je dit goed vastlegt en het gebruik in de organisatie wilt verbeteren? Rogeo biedt het GrondDossier aan. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer weten over dit onderwerp?
Ook interessant:
Deel dit artikel

Wat kan Rogeo voor jou betekenen? Neem contact op:​

Rogeo staat voor ruimtelijke ontwikkeling en  geo-informatie. Wij maken het mogelijk om reëler te begroten en te beslissen. 

Dit doen wij met informatiemanagement en ruimtelijke onderbouwingen van grondexploitaties en kostenverhaal. 

Wij zijn er voor overheden, adviesbureaus, planeconomen, juristen en taxateurs. 

Rogeo is officieel partner van Ninox

deel deze pagina op: 

© Rogeo B.V. Disclaimer PrivacyverklaringWebdesign: Ontwerpstudio Dot by dot