Laarveld: deelgebied 3 in de startblokken - Rogeo.nl Laarveld: deelgebied 3 in de startblokken - Rogeo.nl

Laarveld: deelgebied 3 in de startblokken

Auteur: Sjors Averdonk
26 maart, 2020

In Weert is de woningbehoefte net als in andere plaatsen hoog. Aan de noordrand ligt de nieuwbouwwijk Laarveld, waarvan de afronding van deelgebieden 1 en 2 op dit moment bezig is. Er zijn reeds circa 400 woningen gerealiseerd en volgens de huidige plannen komen daar nog ruim 450 woningen bij. Om dit verder mogelijk te maken is deelgebied 3 uitgewerkt in het nieuwe bestemmingsplan Laarveld 2020. Gelijktijdig is het exploitatieplan Laarveld 2009 herzien.

Het ontwerp-exploitatieplan wordt voor de tweede keer herzien, nadat de eerste herziening in 2016 heeft plaatsgevonden. Het plan is met een frisse blik geheel doorgespit, waardoor er diverse verbeteringen en aanpassingen in aangebracht zijn. Met de toevoeging van bouwtitels in deelgebied 3, ontstaat een directe bouwmogelijkheid voor circa 150 woningen. Rogeo heeft de gemeente met diverse werkzaamheden rondom het exploitatieplan ondersteund. Denk hierbij aan controlewerkzaamheden, opstellen van kaartmateriaal en input geven voor de exploitatieopzet. Als resultaat is het ontwerp-exploitatieplan 26 maart door het college ter inzage openbaar gemaakt.

Uitsnede uit de toelichting ruimte-indeling
Meer weten over dit onderwerp?
Ook interessant:
Deel dit artikel

Wat kan Rogeo voor jou betekenen? Neem contact op:​

Rogeo staat voor ruimtelijke ontwikkeling en  geo-informatie. Wij maken het mogelijk om reëler te begroten en te beslissen. 

Dit doen wij met informatiemanagement en ruimtelijke onderbouwingen van grondexploitaties en kostenverhaal. 

Wij zijn er voor overheden, adviesbureaus, planeconomen, juristen en taxateurs. 

Rogeo is officieel partner van Ninox

deel deze pagina op: 

© Rogeo B.V. Disclaimer PrivacyverklaringWebdesign: Ontwerpstudio Dot by dot